چگونگی انتخاب نام برند

چگونه یک نام خوب برای برند خود انتخاب کنیم؟ا این سوالی است که در ذهن بسیاری از افراد وجود دارد
گر به دنبال یک نام خوب برای برند خود هستید این موارد را رعایت کنید سعی میکنیم بصورت مختصر به این موارد بپردازیم.
اسم هایی که برای برند شما خوب نیستندکه استفاده شوند:
1.برند های مخفف:
مخفف همیشه خوب نیست. شاید در برخی موارد جواب دهد ولی حواستان باشد زیرا به ازای هر بی اف سی چندین سی اف سی، کیو اف سی، ان اف سی و …. وجود دارد. که مخاطب شما را گیج میکند و این در همه بازارها صادق است، زیرا در هر بازاری مخصوصا در ایران مخفف زیاد داریم تا حد ممکن از مخفف استفاده نکنید.
2.اسم های عام:
بعضی از اسم ها خیلی عامیانه هستند، که هیچ چیزی را در ذهن تداعی نمیکنند. مانند اسم کوچک خیلی از افراد که از هر ده نفر یک نفر این اسم را دارد اینگونه اسم ها نمیتوانند برند شوند، البته اسم اشخاص اگر خاص باشد میتوان بعنوان یک گزینه خوب برای برند در نظر گرفت. اسمهایی مثل فلانی و پسران یا برادران بهمانی هم در این گروه جای میگیرند.
3.اسم هایی که معنای بدی دارند:
البته این نوع اسم ها در کشور ما استفاده نمیشود ولی باید توجه کنید که وقتی در فرهنگ یا کشور دیگری وارد میشوید اسم برند شما معنای بدی نداشته باشد، این اتفاق برای برند های بزرگ اروپایی و آمریکایی اتفاق افتاده و ضررهای زیادی را به این شرکت ها وارد کرده است.
4.اسم هایی که به انگلیسی یا فارسی نوشته نشوند:
اسم برند ما باید بصورت انگلیسی نوشته شود نه اینکه کامل انگلیسی باشد.مانند مای تومیتو
میتواند ترکیبی از انگلیسی و فارسی باشد مثل سایت فروش کتاب آدینه بوک
انگلیسی و فارسی آن خوب نوشته شود به این مثال توجه کنید:( اوه) این اسم چه چیزی را در ذهن تداعی میکند و شما این اسم را چگونه خواندید. مطمیئنا به اینصورت ( اوه خدای من)
ولی نام یک محصول شوینده است که انگلیسی ان به اینگونه است
AVE
حالا متوجه میشوید که چرا اوه در تبلیغات خود بیشتر از اسم انگلیسی خود استفاده میکند و نام فارسی را به ندرت مینویسد یک اسم خوب فارسی و انگلیسی آن یادآور محصول شماست مثل گلرنگ
اسم های خوب برای برند چگونه اند:
1.غیرمعمول باشد:
میتواند ترکیبی از فارسی وانگلیسی باشد یا مانند گوگل یک اسم خیلی خاصی باشد، اینگونه اسم ها را میتوانید در لغت نامه ها یا در زبان های محلی پیدا کنید که ما در ایران زبان و گویش های محلی زیادی داریم.
2.متمایز باشد:
تقریبا در همه کتابها اهمیت تمایز را یادآوری میکنند زیرا در این بازار شلوغ فقط متمایزها دیده میشوند، شاید اگر اپل این اسم را نداشت انقدر معروف نمیشد، میتوانید برای متمایز کردن از اسم حیوانات یا میوه ها استفاده کنید البته باید حواستان باشد که اسم های بی ربط انتخاب نکنید.
3.معنی دار باشد:
اسم هایی که معنای آنها با محصولتان یکی باشد میتواند بعنوان یک گزینه خوب برای برند معرفی شود، مثل شیرین عسل برای محصولات شیرینی و شکلات، اخیرا برندی به اسم زاوا که کت و شلوار تولید میکند را در مجله خلاقیت دیدم که گرچه این اسم انگار تقلیدی از برند اسپانیایی زارا است ولی موسسان برند میگفتند که در زبان قدیم ایرانی زاوا یعنی داماد و این اسم به محصولشان معنا میدهد، گرچه با اسم های تقلیدی موافق نیستم ولی این اسم در ایران میتواند اسم خوبی باشد چون معنا و محصول به هم میخورد.
4.شفاف و احساسی باشد:
پفک نمکی، اشی مشی، بیسکویت مادر و… را میتوان در این گروه قرار داد زیرا یک احساس را در ما بوجود می آورد
5.قابل مالکیت باشد:
یعنی بتوانید دامنه های این اسم را بخرید مخصوصا دامنه دات کام، زیرا امروزه اگر برند شما در اینترنت وجود نداشته باشد سهم عمده ای از بازار آنلاین را از دست میدهد و همچنین امروزه بیشتر آشنایی مشتریان نسبت به برند از طریق اینترنت است، و میتوان گفت دامنه دات کام محصول خیلی مهم است زیرا افراد بیشتر مواقع ناخواسته اسم محصول به همراه دات کام را جستجو میکنند.
تا حد ممکن سعی کنید از مخفف استفاده نکنید وسعی کنید مخفف هایی را انتخاب کنید که معنا دار باشند مثل گاج (گروه آموزشی جوکار)
یا اسم افراد اگر خیلی عام نباشند میتواندگزینه خوبی باشد مثل موسسه قلم چی (فامیلی موسس این آموزشگاه )
برای انتخاب نام خوب میتوانید به لغت نامه فارسی سری برنید
دیدگاهتان را بنویسید