عصر برندینگ

برندینگ و تمایز
در دوران قدیم یعنی زمانی که تولید شروع شد مردم انتخابی نداشتند و فقط هرکس که میتوانست یک محصول تولید کند برنده بود زیرا کسی برای رقابت وجود نداشت و به همین دلیل مردم از آن شخص میخریدند .به این زمان اصطلاحا عصر تولید میگفتند
ولی کم کم تولید زیاد شد و مردم به عصر فروش رسیدند یعنی هرکس میتوانست فروشنده خوبی باشد و تکنیک های فروش را اجرا کند میتوانست بهتر بفروشد و مردم از آن شخص بیشتر خرید میکردند.
با گذشت زمان عصر فروش رو به پایان گذاشت و دنیا وارد عصری شد بنام بازاریابی یا مارکتینگ که در این دوره کسانی که میتوانستند بهتر بازارها را کشف کنند و نیازهای مردم را بشناسند و بتوانند بازاریابی خوبی برای محصولات تولید شده خود انجام دهند برنده بودند. زیرا تولیدات زیاد بود و همه به نوعی فروشندگی را یاد گرفته بودند پس تمایز در بازاریابی بود.
بعد از عصر بازاریابی مردم متوجه شدند که چیز دیگری باعث فروش محصولات میشود که فراتر از تولید، فروش، بازاریابی و …. عمل میکند و این مورد برند بود و در این زمان عصر برندینگ شروع شد.
متخصصان میگویند دینا از سال 1980 میلادی وارد عصر برندینگ شد، ولی ایران الان کجا قرار دارد؟؟؟
نظر شما چیست؟؟؟
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. .
برخی از متخصصان حوزه بازاریابی و برند عقیده دارند که ایران در حال حاضر یعنی اسفند 94 که من این مقاله را مینویسم در عصر بازاریابی در خوش بینانه ترین حالت قرار دارد و برخی دیگر میگویند که ما هنوز در عصر فروش گیر کرده ایم.
ولی من میخواهم از زاویه دیگری این موضوع را بررسی کنم مثلا ویژگی عصر فروش این است که مردم به فروشنده های قابلی تبدیل شده اند و میتوانند مشتری ها را جذب محصول خود کنند و ویژگی عصر بازاریابی پیدا کردن نیاز مخاطبان و بازارهای بکر است و کشاندن مشتری به طرف محصول خود از طرق متفاوت….
بگذارید داستانی را برایتان تعریف کنم
چند وقت پیش با یکی از دوستانم به یک کفش فروشی رفتیم که یک کفش برای دوستم انتخاب کنیم و کفش ها به نسبت گران بود و وقتی وارد مغازه شدم چند نوشته نظر من را به خود جلب کرد که به این صورت نوشته بود.
کفش ها را خم نکنید.
جنس فروخته شده پس گرفته نمیشود.
توقف بیجا مانع کسب است و ….
البته ناگفته نماند که ما کفش را از آن مغازه خریدیم و کفش خوبی بود ولی وقتی با این شخص سر قیمت کفش چانه میزدیم حتی هزارتومان هم کم نکرد و من اشاره ای به جمله های در دیوار فروشگاه کردم ولی انگار خودش هم نمیدانست منظور این جملات چیست…
احتمالا این موارد را در کشورمان و در شهرهای متفاوت به وفور میبینیم که در هر مغازه ای این برچسب ها وجود دارد و برخی زرنگی میکنند و به این صورت مینویسند
چون حق با مشتری است، از پس گرفتن جنس فروخته شده معذوریم.
این ها احتمالا بچه های زرنگ بازار هستند
شما چه فکر میکنید؟ کشورمان ایران در کدام عصر قرار دارد؟
در مقاله بعدی بطور مفصل به موضوع خواهم پرداخت….
دیدگاهتان را بنویسید