هزینه در کسب و کار

در دو مقاله قبلی به این اشاره شد که یک کسب و کار نوپا چگونه به دردسر می افتد و به مشکلاتی اشاره کردیم که بیشتر کسب و کارهای نوپا به آن بر میخورند یا بهتر است بگویم صاحبان کسب و کار از آن خبر ندارند. در این مقاله می خواهیم از کاهش هزینه های کسب و کار بعنوان یک راه حل مهم برای نجات کسب و کارهای نوپا و یا حتی با سابقه در زمان بحران صحبت کنیم.
هزینه کسب و کار
به نظر من یکی مهمترین عواملی که باعث سقوط کسب و کار ما می شود این است که ما هزینه های کسب و کار را در نظر نمیگیریم.
البته منظور من از هزینه فقط پول کارمندان یا هزینه های ثابت اجاره و برق و آب نیست منظور من سرمایه گذاری هایی است که شما باید برای کسب و کار خود انجام دهید.
سرمایه گذاری های مهم
ابتدا باید بگویم شما که دارید وقت خود را میگذارید و این مقاله را میخوانید مشخص است که کسب و کارتان برای تان مهم است که این وقت را برای یادگیری اختصاص داده اید.
سرمایه گذاری حتما خرج کردن پول نیست، یادگیری مهارت های مدیریتی و کسب و کار یک سرمایه گذاری عالی است که بیشتر مدیران ایرانی از آن غافل اند یا اینکه بصورت اندک به آن پرداخته میشود.
شما به عنوان یک کارآفرین اگر میخواهید خودتان و بیزنس تان را برند کنید هیچوقت نباید از یادگیری مسایل مهم دست بکشید.
جمله پیتر دراکر
چندین سال پیش جمله ای را از پیتر دراکر خواندم و این جمله این بود:
(شرکت شما در چهار سال اول به شما سود نمی دهد یا اینکه تا چهار سال اول راه اندازی شرکت منتظر سود آن نباشید.)
شاید درک این جمله برای خیلی از افراد سخت باشد همانطور که برای من هم همان موقع بسیار سخت بود ولی الان طی تجربیات بسیار به این نتیجه رسیده ام که این جمله یکی از اساسی ترین جمله هایی که میتواند بسیاری از کسب و کارها را از ورشکستگی نجات دهد.
منظور جمله
باید بگویم منظور این جمله این نیست که شرکت شما در 4 سال اول هیچ درآمدی نداشته باشد بلکه باید بگویم که برعکس باید درآمد داشته باشد ولی این درآمد مال شما نیست.
درآمد های اولیه کسب و کار در کجا باید هزینه شود؟
شرکتی که تا چهار سال درآمد نداشته باشد نمیتواند به عمرش ادامه دهد وشرکت شما باید در آمد داشته باشد و این درآمد را تا 4 سال باید برای بهتر کردن ساختار و گسترش کسب و کارتان استفاده کنید.
من ابتدا به هرکسی که میخواهم مشاوره دهم این جمله را میگویم تا چهار سال فکر درآمد اینجا را از سرت بیرون کن و خیلی از آنها با تعجب به من نگاه میکنند و می گویند من تا چهار دیگر که در این کسب و کار نیستم.
و بدیهی است که کسب و کاری که تا نوک بینی خود را می بیند محکوم به شکست است شما هرکاری را راه می اندازید باید طبق استراتژی که در مقاله قبل به آن پرداختیم بلند مدت باشد و شما باید فکر کنید تا 20 سال در این حوزه فعالیت می کنید، در غیر این صورت شما نیازی به برندینگ ندارید چون برندینگ یک فرایند بلند مدت چندین و چند ساله است.
پس شما باید تمام درآمد خود را تا چهار سال اول به کسب و کار خود تزریق کنید تا بتوانید به آن جان ببخشید.
البته که خرج کردن این درآمد برای بهتر کردن کسب و کار نیاز به یک برنامه بلند مدت و درست دارد و در غیر این صورت فقط پول را هدر داده اید.
یک تجربه
به یکی از دوستانم که الان در حال تاسیس شرکتش هستیم، خیلی وقت پیش این جمله را توضیح دادم و او سریعا منظور مرا دریافت و برنامه ریختیم که تا چهار سال آینده تمام درآمدش برای پیشرفت خود و کسب و کارش خرج کند.
در عرض یک سال درآمدش به مقدار قابل توجهی بالا رفت و توانست کارهای دیگری هم انجام دهد و امروز هم در حال تاسیس یک شرکت برای خود است تا بتواند بیشتر به پیشرفت هایش ادامه دهد.
و این خود نشانگر درست بودن این جمله است.
تا چهار سال اول تاسیس یک شرکت منتظر سودآوری نباشید این سودهای بدست آمده مال شما نیست بلکه برای پیشرفت کسب و کارتان است.
چند توصیه برای هزینه های کسب و کار
1- در کسب و کارتان تا به سود رسیدید فکر نکنید که تمام این پول ها را باید به جیب بزنید و مثلا به مسافرت بروید نه بلکه برعکس باید برای پیشرفت بیزنس تان هزینه کنید.
2- تا چهار سال اول به فکر ساختن زیرساختی قوی باشید تا بعدها به بیزنس تان آسیبی نرسد.
3- همیشه دید بلند مدت در راه اندازی کسب و کار داشته باشید چون در این حالت برای زیرساخت هزینه میکنید و می دانید که این هزینه در سال های آینده با سود بیشتر بر میگردد.
4- برای یادگیری مواردی مانند مهارت های مدیریتی، برندسازی، فروش، بازاریابی و کلا مهارت هایی که برای مدیریت و رهبری بهتر کسب و کار نیاز دارید هزینه کنید. زیرا این کار هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است.
5- اگر پول تان را خرج زیرساخت کسب و کارتان و همچنین توانایی بیشتر رهبری خود هزینه می کنید درواقع بهترین سرمایه گذاری را انجام میدهید.
6- در سالهای اول از ریخت و پاش های الکی و هزینه های متفرقه بپرهیزید.
7- سعی کنید با سود به دست آمده سرمایه برای بیزنس تان بخرید مثلا اگر فردی رستوران دارد اگر با سود خود تجهیزات نو و بسیار با کیفیت بخرد، مخصوصا در کشور ما سرمایه محسوب میشود. چون حتی اگر نرخ دلار هم پایین بیاید کالا به سادگی ارزان نمی شود.
در آخر
دقیقا همان دوستی که در مقاله اول گفتم که کسب و کارش را تعطیل کرد تا نوک بینی خود را می دید و هیچ هزینه ای برای پیشرفت کسب و کارش خرج نمی کرد و بیشتر مطالب انگیزشی را دنبال می کرد تا مدیریتی، که من این را دام مطالب انگیزشی می نامم.
حواستان باشد در دام مطالب انگیزشی گیر نکنید.
برند باشید.
دیدگاهتان را بنویسید